Saker på gång ....

Här kan du läsa mer om vad som är på gång i nätbutiken, aktuella workshops eller andra nyheter

Sticka Sockor och strumpor

Anmälan till folkuniversitetet HÄR

Du får prova olika modeller på hälar, tår och skaft på strumpor. En kurs om hälar, tår och passform på strumpor. Vi provar flera varianter och väljer ut våra favoriter och stickar ett par favorit strumpor. Vi pratar också om varför de alltid går sönder och hur man lagar dem och hur man stickar extra slitstarka strumpor för att inte behöva laga så ofta.

Vi kommer både att sticka provlappar och under varje tillfälle fokusera på var sitt av strumpans moment för att kunna sticka vidare under tiden mellan dessa tillfällen. Vi pratar lite om historiken kring tekniken och hur vi kan använda det i dagens moderna plagg och användningsområden. Många inspirationsplagg finns med. Garn och kursdokumentation ingår i kursen

Sticka Vantar

Anmälan till Hemslöjden i Östergötland HÄR

I den här kursen lär vi oss de moment som görs i en stickad vante. Vi går igenom olika typer av muddar, tummar och tumkilar och fingrar eller tumvantar. Välj att sticka provlappar eller starta ett par vantar på plats. Vi tar upp hur man stickar en höger och en vänstervante, hur man undviker små hål och hur man fixar dem om de nu ändå uppstår. Våga sticka fingervantar, det är kul. Enfärgade, randiga eller småmönstrade vantar, det kan vara svårt att välja. 

Under hela kursen kommer vi även att prata om stickhistoria, traditionella mönster och en hel massa tips och trix. 

Flerfärgsstickning hos Östergötlands ullspinneri

23-24 september 2023

En kurs om hur man stickar mönster i flera färger utan att trassla ihop det. Vi pratar om mönstertraditioner och sticktekniker. Vi beräknar mönsterrapporter och hur man anpassar befintliga mönster till plagg.

mer information och anmälan till www.ullspinneriet.se / info@ullspinneriet.se

Sticka vantar

Anmälan till Folkuniversitetet HÄR 

En kurs om vantarnas olika moment. Vi provar flera varianter och väljer ut våra favoriter och stickar ett par vantar. Vi pratar också om vilka typer av vantar som passar till olika aktiviteter, vilka garner som passar och konsten att inte få några hål när man stickar tummen. Vi kommer både att sticka provlappar och under varje tillfälle fokusera på var sitt av vantens moment för att kunna sticka vidare under tiden mellan dessa tillfällen.

Mönsterstickning med traditioner

Anmälan till Folkuniversitetet HÄR

En kurs om hur man stickar mönster i flera färger utan att trassla ihop det.
Vi pratar om mönstertraditioner och sticktekniker. Vi beräknar mönsterrapporter och hur man anpassar befintliga mönster till plagg.

Vi pratar lite om historiken kring tekniker och hur vi kan använda det i dagens moderna plagg och användningsområden. Många inspirationsplagg finns med.

Flerfärgsstickning hos Östergötlands ullspinneri

21-22 oktober 2023

En kurs om hur man stickar mönster i flera färger utan att trassla ihop det. Vi pratar om mönstertraditioner och sticktekniker. Vi beräknar mönsterrapporter och hur man anpassar befintliga mönster till plagg.

mer information och anmälan till www.ullspinneriet.se / info@ullspinneriet.se

Spinn ditt eget garn

Lär dig spinna ditt eget garn. Vi fokuserar på olika typer av ull och går igenom alla moment från råull till stickfärdigt garn. 
Vi börjar med att förbereda ullen och pratar om vilka typer av ull och vilka användningsområden de passar bäst till. Om du aldrig spunnit förut så börjar vi med en spinnkrok som ger möjlighet att lära sig i ett lugnt tempo. Därefter övergår vi till att spinna på slända och spinnrock.

anmälan Knit-one-purr-one elisabeth@torkel.se

Sticka Strumpor 25- 26 november 2023

En kurs om hälar, tår och passform på strumpor. Varför de alltid går sönder och hur man lagar dem och hur man stickar extra slitstarka strumpor för att inte behöva laga så ofta.
Välj att sticka provlappar eller påbörja en socka under dagen.
Provlappsmaterial och kursdokumentation ingår i kursen
Vi pratar lite om historiken kring tekniken och hur vi kan använda det i dagens moderna plagg och användningsområden. Många inspirationsplagg finns med.
Förkunskaper:
Du bör kunna sticka räta och aviga maskor samt ha provat på att sticka runt.

Anmälan till Knit-one-purr-one elisabeth@torkel.se

Jul i Wadköping

Pop-up butik i Skepparskrubben 4-10 december

Jag öppnar tillfällig butik i Wadköping en vecka i jul och säljer både mönster, stickpaket och färdigstickade plagg.

Sticka julsaker

Anmälan till Folkuniversitetet HÄR

Vi stickar små juldekorationer som blir en lagom pausstickning mellan julbak 
och städning.
Vi utgår från ett häfte med juldekorationer som kan stickas i alla garntyper och som blir olika stora beroende på hur tjockt garn man använder.

Dekorationerna kan sedan användas till julgranen, till broscher eller varför inte på paketen.

STICKRETREAT PÅ YTTRE HEBRIDERNA 3-10 MAJ


Besök Yttre Hebriderna tillsammans med Johanne Ländin och Johanna Wallin. De tar er med från norr till söder på denna resa bland tweed, får och stickning. Det blir workshops, besök med fokus på ull och guidade rundturer med mycket kunniga lokala guider.

Anmälan till Red Fox Travel 

STICKRETREAT PÅ SHETLAND 31 MAJ - 7 JUNI


Stickning, lunnefåglar, ull och ännu mer stickning. Det blir utflykter i stickningen och ullens tecken och workshops på samma teman i Johanne och Johannas regi.

Anmälan till Red Fox Travel 

Tillagd i varukorgen