Saker på gång ....

Här kan du läsa mer om vad som är på gång i nätbutiken, aktuella workshops eller andra nyheter

Sticka vantar Handverket Stockholm 3-4 feb

I den här kursen lär vi oss de moment som görs i en stickad vante. Vi går igenom olika typer av muddar, tummar och tumkilar och fingrar eller tumvantar. Välj att sticka provlappar eller starta ett par vantar på plats. Provlappsmaterial och kursdokumentation ingår.

Information och anmälan hos Handverket.se HÄR

STICKADE FISKARTRÖJOR RUNT KUSTERNA I NORDATLANTEN 16 feb Landskrona

Föredrag
Ett föredrag med Johanna Wallin, Knit2use, om de klassiska strukturmönstrade tröjor som sjömän använt både under arbete och helgdag längs de flesta kuster i Nordatlanten. Många mönster har följt med arbetsflottan som flyttade med sillfisket och vissa mönster har blivit favoriter på olika orter. Kan ett hantverk vara utrotningshotat och hur mycket sanning ligger de i de gamla myterna? 

Innan föredraget ingår en fika med kaffe/te och smörgås.
Tid: Fredag 16 februari 2024, kl 18.30-20.00
Plats: Hemslöjden i Skåne, Landskrona

Anmälan till hemslojdeniskane.se/kurser/ HÄR

STICKA EN GANSEY FISKARTRÖJA 16-18 feb

Tredagarskurs
Längs med hela den brittiska kusten finns en tradition med tätstickade fiskartröjor i en konstruktion som gör att tröjorna är stickade i ett stycke. Vi är mest vana att se de marinblå versionerna men alla fiskare hade sin söndagströja som var extra fin och kunde vara vit eller grå och numera även i många andra färger. På kursen kommer vi att prata om både mönstrens historia, stickteknik, garnval och allt annat som hör till Gansey-traditionen. Vi kommer att sticka alla momenten i en fiskartröja men i en provlapp i form av en halv minitröja.

Kursledare:Johanna Wallin, Knit2use.se
Tid: Fredag 16 februari, kl 13.00-17.00, lördag 17 och söndag 18 feb 2024, kl 9.00-16.00.
Plats: Hemslöjden i Skåne, Landskrona

Anmälan till hemslojdeniskane.se HÄR

Sticka halvvantar 9-10 MARS 

Sticka dina egna halvvantar. Vi utgår från en grundmodell med tumme och tumkil men utan fingrar. Du kan själv komponerar mönster och färger eller utgå från en färdig modell, eller allt däremellan. Enfärgade, randiga eller småmönstrade vantar, det kan vara svårt att välja.

Information och Anmälan till Elisabeth@Torkel.com HÄR

Sticka Vantar 23-24 mars Norrköping

En kurs om vantarnas olika moment. Vi provar flera varianter och väljer ut våra favoriter och stickar ett par favoritvantar. Vi pratar också om vilka typer av vantar som passar till olika aktiviteter, vilka garner som passar och konsten att inte få några hål när man stickar tummen. Vi kommer både att sticka provlappar och fokusera på var sitt av vantens moment.

Anmälan till Folkuniversitetet i Norrköping HÄR

Mönsterstickning hos Tant Hulda i Lund 6-7 april

En kurs om hur man stickar mönster i flera färger utan att trassla ihop det. Vi pratar om mönstertraditioner och sticktekniker. Vi beräknar mönsterrapporter och hur man anpassar befintliga mönster till plagg.

Vi pratar lite om historiken kring tekniker och hur vi kan använda det i dagens moderna plagg och användningsområden. Många inspirationsplagg finns med.

Information och anmälan hos TantHulda.se HÄR

Sticka strumpor Torsdagar 11, 18 och 25 april

Du får prova olika strumpmodeller med fokus på hälar, tår och skaft. Vi provar flera varianter och väljer ut våra favoriter och stickar ett par favoritstrumpor. Vi pratar också om varför de går sönder, hur man lagar dem och hur man gör dem extra slitstarka för att inte behöva laga så ofta.

information och anmälan till Folkuniversitetet HÄR:

Mönsterstickning med traditioner 13 - 14 april Norrköping

En kurs om hur man stickar mönster i flera färger utan att trassla till det.
Vi pratar om mönstertraditioner och sticktekniker. Vi beräknar mönsterrapporter och hur man anpassar befintliga mönster till plagg.

Vi pratar lite om historiken kring tekniker och hur vi kan använda dem i dagens moderna plagg och användningsområden. 

Anmälan till Folkuniversitetet i Norrköping HÄR 

STICKRETREAT PÅ YTTRE HEBRIDERNA 3-10 MAJ


Besök Yttre Hebriderna tillsammans med Johanne Ländin och Johanna Wallin. De tar er med från norr till söder på denna resa bland tweed, får och stickning. Det blir workshops, besök med fokus på ull och guidade rundturer med mycket kunniga lokala guider.

Anmälan till Red Fox Travel 

STICKRETREAT PÅ SHETLAND 31 MAJ - 7 JUNI


Stickning, lunnefåglar, ull och ännu mer stickning. Det blir utflykter i stickningen och ullens tecken och workshops på samma teman i Johanne och Johannas regi.

Anmälan till Red Fox Travel 

Stickfest på Öland 14 - 16 juni 2024

Stickfest på Öland är 14-16:e Juni 2024.Vi håller till på Skäftekärr Jägarmästarboställe i Böda.Stora härliga lokaler och en fantastisk park att vistas ute i.Inne i huset är det trappa upp till övervåningen därworkshopsen är och det finns ej hiss. Tider för dagarna är:Fredag och Lördag : 9-17,30Söndag : 9-17.00

Anmälan och information HÄR

Tillagd i varukorgen